torsdag 31 oktober 2013

Museum.

Höstlov. Då är det läge att gå på museum. Eller kanske på Operan eller båda två. I början av veckan hade jag storslagna planer. Vi skulle gå på repetition av Svansjön på Operan, klättra upp i tornet på Storkyrkan, se på teaterföreställningen St Göran och Draken, portättmåla på Nationalmuseum och så en tur till riksidrottsmuséet. Och så kanske en liten sväng in på Sjöhistoriska.

Ja, ambitionsnivån var ju inte direkt för låg. Men utförandet har varit katastrofalt dåligt. Barnen har velat leka med kompisar och gå på bio. Och jag har ägnat mig åt seriös shopping från blocket och på Swedish hasbeens garage sale. Men så idag bestämde vi oss för att minsann gå på museum. Och barnen ville som vanligt gå till Sjöhistoriska. (Lekrummet där har en Saltkråkanbåt, vilket tydligen är höjden av lycka.) Sure, sa vi. Vi tar Sjöhistoriska och kanske en liten sväng in på riksidrottsmuséet. Väl där, två timmar efter öppning, var exakt alla parkeringar väldigt upptagna. Och oerhört många cirkulerande familjebilar i området. 

Vi bestämde oss för att ta oss till Gamla stan istället. Lite slott, lite Storkyrkan, lite jättetrång gränd (med klaustrofobiskt många ryska turister...) och så ett museum till slut. Myntkabinettet. Nytt för oss. Inte jättebra. Men ändå lite roligt. Vilgot och jag gick en "skattjakt" (fast det ordet ingav alldeles för höga förväntningar) och Hedda ockuperade pysselrummet. Dessutom fick barnen stämpla sina egna mynt. Så helt ok. Och entrén var jättefin. Jättefin!Andra museum som barnen verkligen gillar är Livrustkammaren, polismuséet och Historiska muséet. Och så gillar ju Vilgot Vasamuséet väldigt mycket. 

3 kommentarer:

 1. Själva la vi den kulturella nivån på Heron City & bowling...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bowling, kul! Men aj vad ont det gör i handlederna...

   Radera
 2. Vi har ju betat oss igenom några museer genom åren... Ett av våra favvisar var Medelhavsmuseet, fast Historiska är också toppen. Och Naturhistoriska. Jag undrar just hur många gånger jag varit där. Hm.

  SvaraRadera