torsdag 24 januari 2013

Hur tänker du egentligen?

Har ni hört talas om synestesi? Det är ungefär ett år sedan jag hörde det begreppet för första gången. Jag blev så förvånad. Vadå? Tänker inte alla som jag? Tänker inte alla i färger?

För mig är 3, R och gult samma sak. Alltså, istället för att skriva en trea skulle man kunna skriva ett R eller måla en gul plutt. Det är bara tre (R) olika sätt att förmedla samma sak. Och 7 är grön. Känslor kan också ha färger. Minnen också.

Alla siffror har inte färger. Inte så där på rak arm. Och en viss kombination behöver inte vara för evigt. För mig alltså. Men jag behöver färger och former för att känna och tänka.

Jag är ganska (läs sjukt) värdelös på att komma ihåg namn och titlar osv. Och min man har en gedigen skivsamling. Jag hittade verkligen aldrig den skivan jag ville ha. Plötsligt kom jag på att skivorna måste ju stå i färgordning. Det är ju självklart. Jag ägnade en ordentlig mängd minuter till att göra så fint och strukturerat på CD-hyllorna. Jag förväntade mig givetvis massor av beröm, pussar och lyxiga minisemestrar som tack för allt mitt slit.

Det visade sig att Andreas inte alls tänker i färg... Han tänker tydligen i något så konstigt som bokstavsordning...

4 kommentarer:

 1. Nu måste jag få höra, tänker nån annan i färger? Jag hittar iaf inte mina skivor. Det tar en stund att leta igenom några hundra cd-skivor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har visserligen sorterat bokhylleväggen i färg (å Henrik hittar inte), Men i ngen Synestesi, däremot har Micke P har det, tror han skrev sitt specialarbete om det på gymnasiet... Röda M eller hur det nu var...

   Radera
 2. ha ha! lider lite med andreas faktiskt :) men det var ju fint! jag har färger på veckodagarna och lite former på grejer, typ att året är runt fast inte helt, en ellips kanske? det här är intressant tycker jag, det får vi prata mer om Sara!

  SvaraRadera
 3. ha ha! lider lite med andreas faktiskt :) men det var ju fint! jag har färger på veckodagarna och lite former på grejer, typ att året är runt fast inte helt, en ellips kanske? det här är intressant tycker jag, det får vi prata mer om Sara!

  SvaraRadera