tisdag 22 januari 2013

Pannkaksräddningen.

Vet inte hur ofta ni äter pannkisar hemma hos er, men här hemma är det alldeles, alldeles för ofta. Jag gillar inte ens pannkakor särskilt mycket. Men barnen gör det sannerligen. Och maken. Jag är jättedålig på att steka dem också. Men det är inte maken. Så när nån här hemma bönar och ber om pannkakor brukar jag inte säga emot. Jag slipper i alle fall laga maten.

Men det ska också sägas att pannkakor kan vara en riktig räddning ibland. Det är billigt, vegetariskt och går att variera i det oändliga. (Ugnspannkaka är ju världens enklaste maträtt. Och med bacon och lingon är det ju faktiskt riktigt gott. Och crêpes. Mmmm.)

Igår blev det pannkisar här hemma. Räddningen blev en hemgjord "glass". Det var lite som att smaka på en bit sommar. Kan varmt (!) rekommenderas.

En banan
Ca två dl frusna jordgubbar
Drygt en dl vispgrädde
En skvätt mjölk
En rejäl skvätt hemgjord flädersaft (koncentrerad)
Allt mixas i en matberedare och serveras på studs.

6 kommentarer:

  1. Mmmm det lät gott. Jag skippar pannkakan och tar em sån rakt av, tack!

    SvaraRadera
  2. ska jag vispa grädden först?
    och sen så ska jag säga att jag gillar när du skriver. mera mera :)

    SvaraRadera
  3. Kan man köpa saften av dig eller? För du tror väl ändå inte att jag skulle ha hemgjord flädersaft här hemma? :)

    SvaraRadera
  4. Nej du behöver inte vispa grädden Kristin. Och du FÅR några msk saft hos mig Annika. Men bara några msk, för förråden börjar sina...
    Louise, efter två pannkakor gick jag helt i din linje :)

    SvaraRadera
  5. Skönt att höra att MAKEN är uppskattad! ; )

    SvaraRadera