tisdag 14 maj 2013

Mattias Klum i Konserthuset.

Det händer inte ofta. Men ikväll var jag och maken på date! En väldigt lyckad sådan. 


Vi gick på en föreläsning med Mattias Klum i Konserthuset. Helt fantastiskt! Mattias är inte bara en grym fotograf, han var en fantastisk föreläsare också. Han var rolig och intressant att lyssna till från början till slut. Gillar! (Det enda tråkiga med det är att han inte är i behov av en retotikkonsult...)
Nu är jag återigen suppertaggad för att konsumera mer miljömedvetet. På väg ut ur Konserthuset fick vi ekologiska kryddor. Jag har varit en trogen Ica-kund i tolv år. Men sen allt (ALLT!) bytt plats på "min" butik funderar jag allvarligt på att börja handla nån annanstans. Coop har bra mycket bättre ekologiskt sortiment. Kanske, kanske kan de vinna över mig på det. 

Viktigast att komma ihåg är i alla fall: 

palmolja är av ondo och får under inga omständigheter konsumeras! 

Jag tänkte på det redan under tvserien "Fridlyst". Men behövde tydligen redan påminnas om att på riktigt har 75% av Borneos regnskogar skövlats för att ge plats åt palmodlingar. Palmolja används tex i smink, mjukgörande medel, kakor och chips. 

Så, fort hem och kolla innehållsförteckningen på chipsen inför Eurovision. Puuh, solrosolja. Tack och lov.

Nu Petra Mede invirad i aluminiumfolie.

5 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag hoppade ur sängen för att se efter själv. Neeeej. Det var sant :(.

   Radera
 2. Palmolja ja. Häromdagen berättade min son upprivet: Mamma, man får inte köpa kakor i affären för då DÖR aporna! Han hade fått en lektion om palmolja och varför han inte får (de flesta) kakorna på butikshyllan av pappa under shoppingturen. Som vanligt kan barn komprimera allt till ett enda kärnfullt statement :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Argument nog!

   Nu har jag läst på lite mer och inser att frågan inte är helt okomplicerad. På WWFs hemsida hittade jag en intressant artikel. Men som princip tänker jag att jag (vi) ska undvika tigerräkor, besprutade bananer och palmolja. Då gör man (vi) nåt bra iallafall. Lyckas riktigt bra med det första...

   Radera
  2. Vi gör precis samma prioritering, bra bananer och minst möjlig palmolja och rätt sorters fisk&räksorter. Men så undrade sonen om inte aporna dör om vi äter upp alla deras bananer också... och så känns det ju med mat och eko och alla icke hemtillverkade, icke-komposterbara produkter egentligen. Hur man än väljer så har det en konsekvens någonstans...

   Radera