fredag 3 maj 2013

Obligatoriska sommarhåret.

Varje år, oftast dagen före skolavslutningen, klippte mamma mitt långa hår. Till page. Men till nästa sommar var det långt igen. Så då klipptes det igen.

Jag minns hur mamma envisades med att jag skulle ha uppsatt hår i skolan. "Så att inte håret hänger i ögonen på dig."

Tänk att saker och ting verkligen går igen. Nu är det jag som envisas med att Heddas hår ska vara uppsatt varje dag. Jag har också ett argument som jag kör benhårt med. "Så att du inte får löss." Inte så käckt att överföra min skräck för löss på min lilla unge, men... Det är ett väldigt effektivt argument. Dessvärre är flickebarnet oerhört håröm. För knappt två år sedan bestämde hon sig för att klippa av sig håret för att slippa borsta det så mycket. Hon blev så fin i sitt "Lotta-hår". Nu har hon bestämt sig för att klippa håret igen. Så, ut på Google för att hitta inspiration. (Och ja, vi längtar fortfarande väldigt, väldigt mycket till Astrid Lingrens värld!)


Det får nog bli "Lotta-hår" eller möjligtvis "Anna-och-Britta-hår" den här gången också. Hedda är bestämt på en punkt: Pippi-hår vill hon inte ha! Men Stinas hår kommenterade hon inte alls. Hmm. Kanske vi ska köra på det. (Not.) Det är faktiskt exakt den frisyr som jag hade som liten. (Seriöst var det verkligen "helt rätt"?


5 kommentarer:

 1. Jag hade oxå Stina-friss, vet inte vad våra mödrar tänkte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men kolla in Skrållan, hon är ju toksöt i frilansande. Sen har vi Tjorven. Not so much...

   Radera
  2. FRILLAN!! Inte frilansande...

   Radera
 2. Kör på Pippi-hår! Då behöver du typ aldrig kamma, bara fläta ihop med lite gojs typ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Det kommer bli Sveis frisyr vad det lider.

   Radera