fredag 1 februari 2013

Dag 1

Ja, då var den här. Månaden som jag har laddat och laddat  för. Februari. Min allra första köpfria månad. 

Eller ja. Helt köpfri kommer den inte att bli. Jag kommer att handla mat och sånna där måstesaker som toapapper, tvättmedel och toblerone. (Eller det där sista har jag inte helt och hållet bestämt mig för än faktiskt...) Visst hade jag kunnat tokhamstra innan februari började så att jag inte alls behövde handla under denna månaden. Men nej, det är inte grejen att slippa gå in i en affär som är anledningen till detta köpstopp. I vår familj är vi fem personer. Och vi kommer alltid att behöva handla för vår överlevnad. Jag har inte planerat för ett totalt självförsörjande. (Det skulle mina två små myrinvaderade odlingslådor aldrig någonsin palla trycket för). Nej, jag tycker att vi konsumerar onödigt mycket i vår familj. Att handla mindre är ett sätt att påverka vår ekonomi positivt, miljön positivt och förhoppningsvis kanske vi kan få in bilen i garaget snart om vi slutar att ständigt fylla på med grejerna som inte får plats i huset... Så detta lilla, lilla uppehåll i köphysterin som jag dessvärre delar med (nästan) alla jag känner, och för den delen alla andra svenskar, är ett statement mot min omvärld, min familj och allra mest mot mig. 

JAG BEHÖVER INTE HANDLA FÖR ATT VARA LYCKLIG!
Jag är köpFRI!


Idag tog jag och tjejerna en tur till bibblan och lånade böcker och filmer alldeles gratis. Tänk va fantastiskt det är ändå. När vi är klara med dem så kan nån annan låna dem ett tag. Och dessutom slipper jag hitta någonstans att trycka in dem i våra redan överfulla hyllor och lådor. Winwin!

Ps. Jag lånade en ljudbok med Robin Hood till Vilgot på ungdomshyllorna. Gissa om jag hade en glad pojke här hemma hela eftermiddagen. Förresten har jag sagt det, sist när jag fick nippran på vårt efternamn (jag får ju det en gång per år...) kom han med ett nytt namnförslag till familjen. Vad tycker ni Sara Hood. Ganska fint! 

Nej nu ska jag kolla om grannarna har lagt ut något nytt på hoodboard.se. Eller just det, det ska jag INTE! Och jag ska inte kolla in blocket, och inte tradera. Hmmm vad ska jag gör med all denna nyvunna tid???  Kanske blogga...:)

5 kommentarer:

 1. Hahaha! Du klarar det Sara! Jag har klarat en månad att släcka innan 2200. Du klarar en månad. Go Go Go, Sara Hood!

  SvaraRadera
 2. Jag vågar inte ens outa att jag ska (försöka) ha köpfri februari (med tanke på min shoppingbonzana för någon vecka sedan). Hakar på dig lite lagom lätt. Tre dagar har gått, och jag har bara handlat mat. Det måste väl ändå kallas något slags köpstopp?

  SvaraRadera
 3. Vi på Hoodboard.se tycker så klart att du ska byta namn till Sara Hood! Hoppas du kommer tillbaka till oss igen när ditt köpstopp är slut. :)

  Hälsningar Johan / Hoodboard

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Tack. Hoodboard är genialt. Jag valde med omsorg när jag valde köpfri månad. Februari - den korta månaden! :)

   Radera