torsdag 28 februari 2013

Sportlovet i bilder.

Jag vet inte vem som har strålat mest det här sporlovet. Solen eller Svea? Eller kanske Vilgot eller Hedda när de fick sina Vasaloppsmedaljer. 

Vi började veckan med att pimpla med mormor och morfar. Dessvärre var fiskarna inte så sugna på mask med krok i måndags. Men vädret var lovely, snön gnistrade vit och isen var lagom tjock att gå på. Bortsett från ett litet ögonblick av "sätt-er-ner-och-njut-av-den-medhavda-matsäcken-skrick-gnäll-och-elände-mys" (det där med förväntningar som inte infrias...) så var det en härlig utflykt. Barnen och jag tog lite skidåkning på det också. Vi var ju tvugna att öva inför barnens Vasalopp. (Ungefär exakt då kände jag: "Hjälp, ångest och elände, varför åkte jag inte Tjejvasan?" Jag vill ju också ha en massa hejarop och känna att jag presterar och är duktig... Jo, jag vet ju varför. Det stavas vänster knä.) Nåja, det är verkligen underbart att glida fram i spåret. Men det är knappt jag hinner ikapp den där sjuåringen i svart overall. HAN är duktig!

På tisdagen åkte pappa och son utför i Flottsbro och mamman var hemma med tjejerna. En plötslig dipp i sportlovsmyset på hemmafronten dessvärre.

Så kom onsdagen. Halleluja! Hela familjen på strålande humör. Solen på strålande humör. Skidklubben Jordbränningarna på strålande humör. Vasalopp. Guldmedaljer. Grillade korvar. 14 grader i solen. Fräknar. You name it. We had it!2 kommentarer:

  1. häääärligt! den sista bilden på Svea slår rekord i gullighet. Solskeen!!

    SvaraRadera