tisdag 16 juli 2013

Det där med att jämföra sig. Suck. Att jag aldrig lär mig.

I slutet av förra veckan gick jag och flickorna till stranden alldeles nära. Det är så mysigt, lugnt och avslappnat där. Men en sak är säker. Man kommer definitivt träffa halvbekantisar i bikinisar. Jahadå. Nu sist satt jag där i min egen flötighet (trots nytvättat hår, VO5 är verkligen värdelöst!) och hade det gott. Så kommer en klasskompis till V tillsammans med sin familj. Barnet kände jag ju igen, men inte föräldrarna (jag skyller på att det är alldeles för stora klasser). Och så är mamman alldeles superfräsch. Hon är vältränad, lång OCH har långa perfekta lockar hängande ner över ryggen. 

Morgonen efter bestämmer jag mig för att det är dax att ta hand om mig själv lite grann. Jag sätter på mig kjol. Sminkar mig omsorgsfullt. Och lockar håret! På väg ut genom ytterdörren ser jag gummisnodden runt handleden. Bort med den. Idag ska inget hår knutas på mitt huvud! Sen åker jag till Maxi och köper mjölk och bröd och blöjor. Och plötsligt, plötsligt känner jag mig superjättelöjlig. Det är kanske sommarens varmaste dag. Jag ska handla, packa och städa. Och envist så in i Norden ska allt detta göras med allt detta hår överallt. Bara för att en annan mamma på stranden råkade ha en bra hårdag. (Och träningsdag eller år, okej träningsLIV). 

Kan bara igen konstatera att det där med att jämföra sig är som bottenslammet på ett barns petflaska. 

Tog en jättejobbig peppbild på mig själv, som jag tack och lov inte Instagrammade. Sen kom jag till landet och tog en ny bild. Visst håret är nersläppt, men det var inte varmt den dan. Och jag hushållsarbetade absolut nada. På landet är livet så enkelt. Om man bortser från noll kontakt med den virtuella världen. Men kläderna som finns att låna här... Prestigelösa. So to speak. 
2 kommentarer: