lördag 6 juli 2013

Sommardagar på stranden

är så ljuvligt underbara. Och sen kommer kvällarna. Krasch. Bom. Och gnäll. ALLA är superjättetrötta.
Inte ljuvligt. 
Inte underbart. 
Inte ens lite kul. 
Hunger. Trötthet. Och allt sockerintag på stranden fullkomligt förvandlar alla underbaringar till glufsande, ylande jakthundar. Skäll!

I början på sommaren bestämde jag typ (eller alltså jag tänkte bestämma) att det blir inte en enda stranddag utan att ha bestämt och helst förberett vad vi ska äta på kvällen. I stil med en pastagratäng ska vara helt klar för att bara skjutsas in i ugnen, kokta kycklingfiléer ska stå och vänta i kylen tillsammans med romansallad och färdig cesardressing och brödet till krutongerna ska ligga och vänta på köksbänken, eller krämen färdigkokt (haha, snarare färdigköpt!) och stå på kylning. 

Japp, slut på "bara vi kommer iväg, frukostdisken kan vi ta sen"-resonemang.

Jaha. Ska det inte bli några stranddagar i år eller? tänker ni. Det skulle man lätt kunna tro. Men idag har vi spenderat en stor del av dan vid ett glittrande hav. Och, min man ÄLSKAR att grilla. Och jag älskar att han älskar att grilla. Idag blev det hamburgare. Han tryckte ihop lite köttfärs från Coop Konsum (tusen gånger bättre än maxis). Saltade lite när de låg på grillen. Grillade lite skivat bondbröd. Detta serverades med Erik Lallerstedts (ingen trevlig typ, baserat på ett möte på McD med mig bakom kassan, men såser kan karln sannerligen göra!) hamburgerdressing. Och så lite grönsaker. Och lite ost. Gick galet fort att göra. Och smakade underbart.


Och efter att maten intagits har alla i huset varit glada, snälla, trevliga, härliga och ljuvligt underbara. Mjölk ger starka ben (enligt Arla alltså, inte enligt Kärnfrisk familj), och mat ger trevligt sällskap!Ps.
En liten fråga bara. Vad packar ni helst i kylväskan inför strandhänget? När jag var barn var det typ ett paket Mariekex. (Ähh. Då hoppade vi nog själva kylväskan också.) Nu blir det mer typ jättemycket. Skulle vara tacksam för lite nya idéer på billig, enkel och snabb att förbereda-mat som både vuxna och barn gillar. Och som håller energinivån på en behagligt jämn nivå. (In my dreams.) Ds.


4 kommentarer:

 1. Vi har just nu piroger i väskan. Har även tänkt mig pannkakor/plättar. Matigare muffins funkar det med. Eller pizzabullar. E hade något recept vi skulle testa. Annars är potatissallad och ngt till en favorit. Grillad kyckling.
  Kex, kakor och annat onyttigt slinker själklart ner....Risifrutti, yoghurt, frukt. Pastasallad. Vanlig sallad...

  SvaraRadera
 2. Glömde. Baguetter med fyllningar.

  SvaraRadera
 3. Bulgur- eller couscoussallad är gott som picknickmat. Blir bara godare av några timmar i väskan. Går ju att ha vad som helst i.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipsen tjejer. Idag blev det amerikanska pannkakor. Men det tog sån tid innan vi kom iväg, så vi blev tvungna att äta upp dem hemma innan vi stack iväg...

  SvaraRadera