tisdag 12 mars 2013

Njutningsjogga.

Här kommer definitionen på njutningsjogga. Direkt från Wikipedia. Eller, det skulle kunna vara direkt från Wikipedia...

Att njutningsjogga är när du efter de första hundra meterna på löprundan inte längre tänker på att du är ute och tränar. Istället vandrar tankarna åt alla möjliga håll. Som tex till var på löprundan det kommer växa som mest vitsippor om en (eller kanske två) månad(er). Eller på hur många fräknar man fått de senaste minuterna. Sen byter man snabbt till hur man bäst kan sy en RobinHood-penagagpung till Vilgot. Vilket leder till att man tänker på vilka av Heddas tröjor som är så fläckiga att de passar utmärkt till att klippa av och sen sy klänningar av.

Benen, fötterna, armarna och till och med magmusklerna (!) kämpar på. Men du har så fullt upp med att tänka och tänka och tänka, så det finns absolut inget utrymme kvar för att känna efter hur det känns för resten av kroppen.

Under dagens njutningsjogg: Tittar på hus. "Det där är fint!" "Det där är stort!" Så plötsligt slår det ner en snilleblixt. Igår hittade jag ett så fint parhus utanför Kalmar. Billigt. Hyffsat stort. Och framför allt gulligt. Frågade genast på fejjan om nån ville flytta med oss dit. Men så idag kom jag på att det där huset ska man ju ha som sommarhus! Antingen dela med några finisar. Eller så har man alltid  ett extra hus att låna ut till vänner och familj. Det är bara under inverkan av motionsdrogen man kommer på sådana smarta grejer. Sen tänkte jag det förbjudna: "Om man hade pengar..." Njutningsjoggen övergick nästan till seg, tung, bara jogg. När man njutningsjoggar får man absolut inte tänka på jobbiga saker (som att man inte har råd med fantasidrömmar). Så som tur var kom jag på att hemma på fläkten ligger en tiolott som jag fick på konsum när jag reklamerade gamla skorpor. En vinstlott är det. Tio hela kronor vann jag. Tjohoo....

4 kommentarer:

 1. Ligger den kvar på fläkten??? Inte ok! :) tack för senast. /myran

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, där fick jag dig att kommentera i bloggen! Faktiskt ligger den i plånboken. Men det hade jag glömt. Tittar ju så sällan i plånkan nu för tiden ;). Hur mår din hortensia? Mina flyttar runt här hemma hela dagarna för att inte stå i direkt solljus. Fina, men jobbiga...

   Radera
  2. Haha, jag tänkte först kommentera på fb men ångrade mig kvickt. Min verkar må ganska bra tycker jag. Var lite hängig imorse men efter lite vattning såg den mycket bättre ut. Vardagsrumsbordet verkar vara en bra lagom solig plats.

   Radera