onsdag 27 mars 2013

Help!

Dagens tips kommer från... dig!

Jo det är så här att snart blir jag tvungen att sluta duscha, (vilket känns så där inte minst för att jag tränar hyfsat ofta) om ingen har ett riktigt bra råd till mig. Det är helt omöjligt att duscha när Svea är vaken och jag är själv med henne. Hon är tokig i att klättra den där tjejen. Så jag måste ta med henne in i badrummet. Där passar hon på att riva ut hela toarullen. Tvätta händerna i toastolen. (Än har hon inte nått toaborsten, men jag vet ju att det är nästa steg.) Dessutom är hon ledsen hela tiden när hon inte ser mig. Så helst kryper hon under duschdraperiet och står där vid badkarskanten och blir jätteblöt. Och skriker förstås ännu mer... Jag har ett svagt minne av att duscha kan vara oerhört skönt. Speciellt efter ett hårt träningspass. Men som det är nu blir jag bara stressad. (Glömde helt bort balsamet i dag vilket kanske inte är så farligt i och för sig. Man får vara tacksam så länge man får en gnutta tvål på kroppen!)

Jag har provat att ha henne med mig i duschen. Ingen hit dessvärre. Funderar på om man kan ha henne fastspänd i stolen. Men hon ålar sig ur den ibland. Jag vet att jag borde duscha när hon sover. Men ibland funkar det faktiskt inte. (För, mina böcker blir så blöta om jag läser dem i duschen...)

Så snälla, har du ett tips? Jag skulle bli så tacksam.

Ett litet tips kommer från mig också faktiskt. Här hittade jag en hel hög med bra tips till barnfamiljer. Jag följer den här kloka människan på Instagram som moockabee7. Kolla in hennes bilder. Det är mitt absolut hetaste tips just nu! Helt fantastiska.

Ett tips till förresten. I lördags fanns det ett och annat att städa i barnens rum. De fick välja en godis när de hade städat tio saker. Oj, vilken fart de fick. Och här kommer bildbeviset på ur mycket saker de faktiskt städade.4 kommentarer:

  1. Köptips - duschtips:

    Köp en lädersele, en sådan där gammeldags som fanns när vi var barn. Spänn fast henne i stolen med ngt tuggbart i handen. Sjung samtidigt. Inga ursäkter, det är självklart att man sitter fast i stolen när mamma duschar.

    SvaraRadera
  2. Bra idé med gammeldax sele. Men var hittar man en sån???

    SvaraRadera